Was je als kind erg betrokken bij het bedrijf van je vader?

Soms kwam mijn vader ons ‘s ochtends om half acht al uit bed halen. We lagen dan te luisteren of hij de trap op kwam en waren altijd blij als hij ons tot negen uur liet liggen.

“We woonden iets buiten het dorp op een boogscheut van het bedrijf, dus dat was onvermijdelijk. Van kleins af aan sprongen we bij tijdens de vakanties, want er was altijd wel iets te doen. Soms kwam mijn vader ons ‘s ochtends om half acht al uit bed halen. We lagen dan te luisteren of hij de trap op kwam en waren altijd blij als hij ons tot negen uur liet liggen. (lacht)”

Hoe combineerde je een beginnende voetbalcarrière met het familiebedrijf?

“Het enige speelgoed dat me als kind interesseerde, was mijn voetbal. Op mijn zesde startte ik bij de jeugdploeg van Club Brugge. Eerst meehelpen op de boerderij en dan ‘s avonds nog anderhalf uur hard trainen: dat was wel stevig. De dag dat ik mijn debuut maakte in eerste klasse, stond ik ‘s ochtends nog naast mijn vader in de stal. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen, ondertussen speel ik bij KAA Gent en is mijn contract verlengd tot 2019.”

Hoe kijk je terug op je jeugd in Handzame?

“Het is een klein warm dorp waar ik graag naar terugkeer. Ondertussen ben ik er jeugdtrainer bij de lokale voetbalploeg. Meehelpen in de zaak van mijn vader zit er niet meer in, de trainingen en recuperatie achteraf kosten meer tijd dan mensen vaak denken.”

Denk je al wel eens aan het leven na je voetbalcarrière?

“Sowieso hoop ik nog lange tijd te kunnen voetballen en een goede conditie te behouden. Daarna zou ik wel een eigen fitness of restaurant willen beginnen. Ik kook erg graag en kijk veel kookprogramma’s. Een eigen landbouwbedrijf zie ik mezelf niet meteen opstarten, mijn interesses liggen elders. Maar ik ben wel blij met de levenslessen die ik er kreeg. Mijn vader zei altijd: ‘Aan het einde van de dag moet je jezelf in de spiegel kunnen bekijken en zeggen dat je alles gedaan hebt om je doel te bereiken.’ Dat is een houding die je ook in de sport verder helpt.”