• Fruit en groenten inmaken
  • Meer smaak uit eigen tuin
  • Superstarters
© Deltas

Fruit en groenten inmaken

 

Beschrijving

Een complete gids van de beste bewaarmethoden, zodat je ook in de maanden na de oogst plezier kan beleven aan je fruit en groenten.

 

Onze favoriet?

Pesto (300 ml)

Ingrediënten

  • 2 potjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 g gezouten en geroosterde cashewnoten
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 150 ml olijfolie
  • 1 kleine tl zout
  • 2 mespunten versgemalen zwarte peper

Bereiding

Scheur de blaadjes van de basilicumplantjes. Snijd de steeltjes in kleine stukjes. Pel het knoflookteentje. Doe de basilicum, knoflook, kaas, noten, geraspte citroenschil en de olie in een kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel in een glazen pot en bewaar op een koele plaats.

 

Auteurs: Ulla Karlström en Cecilia Lundin

Adviesprijs: € 19,95

Meer informatie: www.deltas.be

© Fontaine Uitgevers

Meer smaak uit eigen tuin

 

Beschrijving

Een boek dat zich onder de vele concurrentie perfect onderscheidt met originele tips en trucs om in de keuken aan de slag te gaan met zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden.

 

Onze favoriet

Een peer in een fles telen

  1. Snoei op het einde van de lente, wanneer de vruchtjes zo groot zijn als een knikker, alle vruchten van een dunne dwarse tak, behalve één. Verwijder ook de blaadjes, zodat je een minipeer aan een stokje overhoudt.
     
  2. Stop het peertje in een fles tot vlak bij de bodem. Hang de fles met een stuk touw aan een hogere tak aan de boom. Laat de hals van de fles open en hang hem met de opening omlaag, zodat condens kan wegsijpelen. De peer mag de randen van de fles niet raken.
     
  3. Laat de vrucht de maanden hierna groeien en uiteindelijk rijpen, waarna je het takje er afknipt.
     
  4. Zoet wat grappa met suiker en roer tot de suiker volledig is opgelost. Schenk de drank met een trechter in de fles. Sluit de fles af en laat hem minstens 1 maand op een koele, donkere plek staan, zodat de smaak van de peer volledig wordt opgenomen.

 

Auteur: James Wong

Adviesprijs: € 24,95

Meer informatie: www.fontaineuitgevers.nl

© goodcook.nl

Superstarters

 

Beschrijving

In dit boek vind je meer dan 150 recepten voor een gezond en snel ontbijt. De gerechten zijn ingedeeld op zoete en hartige ingrediënten en nemen niet meer dan 10 minuten in beslag.

 

 

Onze favoriet

Framboos, zwarte bes, roggebrood en pistachenoten

Ingrediënten

  • 1 snee roggebrood in reepjes
  • Een handvol frambozen
  • Een handvol zwarte bessen
  • 2 el naturel yoghurt
  • 1 el pistachenoten

 

Auteur: David Bez

Adviesprijs: € 19,95

Meer informatie: www.goodcook.nl