Heb jij zin om de geuren van het bos op te snuiven tijdens een fikse meerdaagse wandeltocht in het groen? Of maak je liever een korte wandeling met je partner om eventjes op adem te komen? Of wat dacht je van een avontuurlijk dagje ‘geocoaching’ met je kleinsten?

Wandelroutes

In Wallonië vind je overal netwerken van bewegwijzerde wandelroutes. Bij de toeristische dienst kan je terecht voor brochures met duidelijk uitgestippelde wandeltochten. Wil je ook een gids boeken? Ook deze kan je hier reserveren.

Zonder bagage

Geen zin om je zware rugzak de hele tijd op je rug te dragen? Bepaalde wandelarrangementen voorzien ook in het transport van je bagage. Jij wandelt van hotel tot hotel - telkens zo’n 20 km - waarna je bij aankomst steeds je bagage terug zal vinden.

RAVel

De RAVel is een historische route van meer dan 1.300 km aan oude spoorlijnen en jaagpaden. De weg werd speciaal aangelegd voor wandelaars en ruiters, maar ook skaters en personen met beperkte mobiliteit zijn er meer dan welkom.

GR-paden

De GR-paden, of Grote Routepaden, herken je aan hun rood-witte streep, en leiden je langs een heel netwerk aan wandelpaden door Europa. Wil je toch in eigen land blijven, dan kan je het langeafstandspad Escapardenne Eisleck Trail bewandelen. Het pad brengt je naar het hart van de Ardennen gedurende een tocht van 104 km, verdeeld in 5 etappes.

Santiago de Compostela

Een van de etappes voor de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela bevindt zich in Namen. De aanwezigheid van Rue St-Jacques en het gelijknamige kerkje bewijzen dat er al eeuwen pelgrims via Namen naar Santiago de Compostela wandelen.

Met je kids

Een wereldwijd fenomeen, en nu ook populair in België, is geocaching. Aan de hand van een telefoon met gps-systeem word je naar verschillende locaties geleid waar schatten verstopt zitten. Deze ‘caches’ liggen telkens op bijzondere locaties. Ook kan je op zoek gaan naar ‘multicaches’, waarbij je een reeks van locaties moet vinden en waarvan de laatste de verstopplaats van de schat onthult.

En, wandelen maar!

Of je nu een ervaren wandelaar of een starter bent, iedereen vindt zijn of haar ding in de Ardennen. Maak je rugzak dus klaar, doe je stevigste wandelschoenen aan, en trek erop uit in Wallonië!

 

Voor meer informatie kan je hier terecht