Onder het motto ‘in eigen land is het ook plezant’ kan je gaan wakeboarden in Wallonië, op survival in de Ardennen of wandelen in de Kalmthoutse Heide, ieder diertje zijn pleziertje! Een vakantie in eigen land hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kunt mee op een daguitstap of een avontuurlijke jongerenvakantie in eigen land. Jij leert België op een andere manier kennen. En je ouders? Die laten je een weekje met rust!

Kijk snel verder voor enkele leuke, avontuurlijke reizen.

Kanotrekking, de bron van de Leie

Vijf dagen lang zal je enige vervoersmiddel een kano zijn. Je vertrekt vanaf de bron van de 'Golden River' en vaart de Leie af, helemaal tot op de Graslei, hartje Gent. Onderweg leer je overleven op en naast het water, kook je elke dag je eigen potje en slaap je in een tentenkamp onder de sterrenhemel. Op één van de stopplaatsen wacht jullie zelfs een leuke verrassing.

Lees meer

Extremis

Dit kamp is enkel voor de échte durvers. Kick je op snelheid, avontuur en grote hoogtes, dan moet je hier zijn. Elke dag wordt er een gezonde dosis adrenaline door je lijf gepompt tijdens de bungeesprong, deathride en het hoogtouwenparcours. Hiernaast zijn er avontuurlijke activiteiten zoals mountain- en wakeboarden, paintballen en een spannend nachtspel. Als extraatje dalen we de Viroin af op een vlot!

Lees meer

Fun & Klimavontuur

In Fountainebleau liggen de rotsen uitdagend op jullie te wachten. Door te blokklimmen (boulderen) beklim je lage rotsen zonder touwen te gebruiken. Je skills worden via de slackline getraind waarvoor je een heuse portie concentratie en evenwicht nodig hebt. Met kaart en kompas baan je je een week lang een weg door de dichte Franse bossen. 's Avonds zijn er ontspannende avondactiviteiten waardoor je weer tot rust kan komen.

Lees meer

In het Spoor van Dikke Springmuis

Een écht indianenkamp van A tot Z. Met paard en kajak ga je op zoek naar Dikke Springmuis, die naar de eeuwige jachtvelden vertrokken is. Daarvoor moet je al je kennis, handigheid en doorzettingsvermogen uit de kast halen. Een week lang slaap je in een echte indianentipi, leer je door de bossen sluipen, groet je elke ochtend de totempaal en kook je zelf je eigen potje. Uch!

Lees meer

Kamp X-treem

Jullie bouwen je eigen kamp aan de oevers van de Ourthe. Deze is uiteraard voorzien van een uitkijktoren, zelfgemaakte douche én een kampmascotte. Je daalt af in de krochten van de aarde, vaart per kajak opde Ourthe en neemt het tegen elkaar op in een spannende paintballwedstrijd.

Lees meer

In't Wild

Hierbij ga je een week lang écht de wildernis in. Je wast jezelf in de Ourthe, vaart in je kajak, gaat op avonturentocht, klimt verticale wanden omhoog en daalt via onderaardse gangen naar beneden. Maar, overleven kan je enkel als je alle technieken onder de knie hebt. Daarom moet je ook gaan jagen met paintballgeweren en op pad met een quad.

Lees meer

Helden van de Vlaamse Velden

Exact 100 jaar geleden brak de “Groote Oorlog” uit. Aan jou nu de kans om in de voetsporen van de helden uit die tijd te treden. Je zult de grens van de Westhoek afvaren, door de Dodengang ploeteren, het gebied vanop de Ijzertoren bewaken en een bezoekje brengen aan de Last Post in Ieper. In het FlandersFields Museum kan je je helemaal inleven in je rol. Daarnaast ga je ook zelf in actie schieten. Je doorkruist de velden op kickbikes en vecht zelf mee in een virtuele oorlog tijdens een laserbattle. Alleen voor echte soldaten!

Lees meer

Rotsklimstage

Heb je zin in avontuur en geen last van hoogtevrees? Kom dan mee rotsklimmen! Je leert klimtouwen, gordels en musketons gebruiken op de rotswanden van de Ardennen. Beetje bij beetje word je een echte rotsklimmer. Na afloop kan je je klimvaardigheidsbewijs 2 halen. Ervaring is niet vereist.

Lees meer

Overlevingskamp XL

Heb je zin in avontuur en geen last van hoogtevrees? Kom dan mee rotsklimmen! Je leert klimtouwen, gordels en musketons gebruiken op de rotswanden van de Ardennen. Beetje bij beetje word je een echte rotsklimmer. Na afloop kan je je klimvaardigheidsbewijs 2 halen. Ervaring is niet vereist.

Lees meer

Surf Action

Onder leiding van ervaren instructeurs leer je de branding van de golven trotseren op je surfboard. Je leert powerkiten en raften op de open zee. 's Avonds keer je terug naar je kamp, waar er nog een kampvuur, movie night of bosspel op je wacht. Moe? Slapen doe je in een omgebouwde lijnbus. Naast dit alles zijn er nog tal van extra activiteiten. Een bezoek aan een subtropisch zwembad, een partijtje longskaten of een eigen ramp leren bedwingen met een skateboard. Alleen voor surfboys en -girls!

Lees meer

Mountainboarden

Een week lang bergen afvlammen met een mountainboard, wat kan er nog leuker zijn? Je krijgt alle tijd om de basistechnieken van het mountainboarden te leren en hebt daarna de kans om freestylesprongen te maken van de ramp. 's Avonds kook je je eigen potje en overnacht je in een tent. Ook speel je een leuk bosspel en geniet je na aan het knetterend kampvuur.

Lees meer