Een waterkoeler op het werk of thuis kan helpen om die drempel te overwinnen.

De vele voordelen van regelmatig water drinken

Water lest je dorst, hydrateert je lichaam en houdt je vochtbalans op peil. Het heeft bovendien een bewezen impact op je gezondheid, je productiviteit en je algemeen welzijn. Zo werkt het onder andere concentratieverhogend, gaat het de vermoeidheid tegen, verhoogt het je weerstaand tegen ziektes en helpt het je om calorieën te verbranden.

Onze huid bestaat voor 64 procent uit water. Hoe meer water je drinkt, hoe beter de textuur en weerbaarheid van je huid. Zo zorgt het ervoor dat rimpels, poriën en littekens minder zichtbaar worden en je huid minder gevoelig wordt voor irritaties of puistjes. Deze effecten werken echter enkel op korte termijn, en daarom is het belangrijk om een gewoonte te kweken.

Gezonde gewoontes aanleren

Het opbouwen van de routine om regelmatig een glas water te drinken is allesbehalve gemakkelijk. We moeten dus zoeken naar manieren die ons op lange termijn kunnen helpen om onze drinkgewoonten te verbeteren. Een waterkoeler kan in dit kader helpen, omdat er zo steeds vers water beschikbaar is en je niet langer moet sleuren en tijd verliezen met gekocht flessenwater. De flessen worden aan huis of op kantoor geleverd. Het verhoogt bijgevolg het comfort en verlaagt het risico op rugklachten.