Natuurlijk water

Fris en helder water is rustgevend en brengt evenwicht.  De natuurlijke zachtheid  van het water heeft een positief effect op onze eigen gezondheid.  Het zachte water is als een balsem voor de huid en rode ogen of allergieën behoren voortaan tot het verleden.

365 dagen per jaar

Van een zwemvijver geniet je het hele jaar door. Tijdens warme zomerdagen is het heerlijk om naast te vertoeven, te zonnen of voor een frisse duik.  Eventueel kan de zwemvijver perfect worden verwarmd in een typisch Belgische zomer. Tijdens de winter zorgt de zwemvijver voor idyllische taferelen in uw tuin, in tegenstelling tot een helblauw traditioneel zwembad dat men gaat afdekken.

Meer comfort, minder onderhoud

Een zwemvijver geeft zowel in de zomer als in de winter een extra dimensie aan uw tuin. Het oogt niet alleen mooi, de zwemvijver vraagt slechts een minimum aan onderhoud.  Hij werkt immers met een natuurlijk, biologisch filtersysteem dat het hele jaar door onafgebroken functioneert voor een natuurlijke zuivering.

Ecologisch verantwoord

De biologische filtering maakt het gebruik van chloor en andere chemische producten overbodig. Dat is goed voor het milieu én voor de dieren die in en rond je tuin wonen. Bovendien moet je hem slechts eenmalig vullen.

Lage energiekosten

Een groot voordeel van biologische filtering is dat het gaat om een trage filtering.  Dat betekent minder energieverbruik.  De enige noodzakelijke energiekosten komen van de circulatiepomp die het water door de filter stuwt, maar daarin bestaan tegenwoordig erg energiezuinige modellen.

Geïntegreerd in natuurlijke omgeving

Een zwemvijver laat zich perfect integreren in elk tuinontwerp.  Allerlei modellen zijn mogelijk: van strak tot natuurlijk ogend en fantasierijk.  Alles hangt af van de tuin en zijn eigenaar.  De kinderen zijn enthousiast omdat ze in het water kunnen ravotten. De ouders tonen de vijver met trots en nodigen vrienden uit voor een barbecue aan de oever van hun privé meer…