Wellicht schiet er spontaan een wenkbrauw de hoogte in bij het horen over milieuvriendelijke, wasbare luiers. Maar gelukkig zijn deze herbruikbare luiers tegenwoordig niet meer de katoenen doeken die we kennen uit de tijd van onze grootouders. Voorgevormd en praktisch in gebruik bieden ze, naast hun duurzaam karakter, nog heel wat andere voordelen!

Gebruiksvriendelijk

De meeste mensen associëren wasbare luiers niet meteen met een enorm gebruiksgemak. Toegegeven, de wasmachine zal wellicht iets vaker moeten draaien, maar de 'lappen-vouwen-en-spelden-luier' is gelukkig al lang verleden tijd. Tegenwoordig bestaan er zijn 2 types wasbare luiers. De alles-in-één luier, waar het absorberende en het waterdichte gedeelte aan elkaar vasthangen, of een luier met een tweedelig systeem en dezelfde voorgevormde vorm als wegwerpluiers, waarover een hip broekje met leuke print gedragen wordt.

Budgetvriendelijk

Wasbare luiers zijn op lange termijn goedkoper dan de niet-herbruikbare variant. De besparing hangt af van het type luier en de manier van wassen en drogen, maar kan oplopen tot gemiddeld  €400! Als de luiers voor meerdere kinderen gebruikt worden, wordt het helemaal interessant. De startinvestering heb je dan ook binnen korte tijd terugverdiend!

Babybilletjes                                                                 

De meeste fabrikanten van wegwerpluiers leggen de nadruk op de droge billetjes van je baby, maar spreken verder niet over de chemische toevoegingen die mogelijks voor allergische reacties kunnen zorgen. Wasbare luiers zijn ademend en worden gemaakt van natuurlijke producten waardoor ze veel gezonder voor de huid van de baby zijn.

Sneller zindelijk

Hoewel de herbruikbare luiers van tegenwoordig het vocht goed wegvoeren, blijft de baby wel aanvoelen wanneer de luier vochtig is. Resultaat? Je kind zal sneller geneigd zijn op het potje te gaan.

Milieuvriendelijk

De afvalberg aan wegwerpluiers die onze kinderen produceren is gigantisch. Wasbare luiers zijn dus absoluut een duurzame keuze en zorgen voor minder CO2-uitstoot tijdens de productie, het gebruik en de afvalverwerking ervan. U creëert 1400 kg minder afval en spaart 6 bomen per kind! Wil je helemaal ecofriendly zijn? Gebruik dan regenwater om de luiers te wassen of schaf ook voor je eigen vrouwelijke hygiëne duurzame producten aan voor tijdens en na de kraamtijd.