Bewust energie aankopen

"Bedrijven kopen wel energie aan, maar dat doen ze lang niet allemaal bewust. Als de energierekening in de bus valt, wordt ze vaak gewoon betaald. Te weinig bedrijven houden de factuur tegen het licht", weet Gert Hendrickx, docent aan de Vereniging van Aankoop en Logistiek (VIB). Volgens hem kan je er nochtans heel veel uit leren.

Grof berekend is bijvoorbeeld bij de elektriciteitsfactuur slechts 60% van toepassing op energie, de overige 40% heeft betrekking op distributiekosten, heffingen, bijdragen, zeg maar de gereguleerde kosten. Hendrickx: "Wat bedrijven vaak vergeten, is dat ze intern te weinig onderzoeken waar ze nog kunnen besparen. Pas als ze daarachter zijn gekomen, wordt het onderhandelen echt interessant." Bij deze onderhandelingen zijn er verschillende factoren die meespelen, zoals het verbruiksprofiel.

Zijn er pieken of is het verbruik meer gespreid? "Het komt erop neer dat stabieler verbruik gunstiger uitvalt. Dus werk eerst aan je profiel, en onderhandel dan."

Besparing van 20%

Door vrijmaking van de Vlaamse energiemarkt in 2003 zitten bedrijven in een betere onderhandelingspositie en spelen ze concurrenten tegen elkaar uit. Hendrickx: "Het onderhandelen gebeurt in werkelijkheid slechts over een gedeelte van de factuur. Over de gereguleerde kosten kunnen ze niet onderhandelen. Wel krijgen bedrijven die groene stroom kopen een korting op de federale bijdrage die de meerkost van groene stroom compenseert."

“Bedrijven vergeten vaak om intern te onderzoeken waar ze kunnen besparen”

"Een contract heeft een bepaalde loopduur, na afloop opnieuw onderhandelen is zeker een optie. Wanneer kleine bedrijven niet de knowhow in huis hebben om zelf te onderhandelen, kunnen ze instappen in een groep die collectief aankoopt en waarvoor een consultant optreedt. Dat is zeker een aanrader.

Toch bekijken ze de zaken best eerst intern. Dat geldt zeker voor uit de kluiten gewassen kmo's die jaarlijks facturen betalen tussen de 200.000 en 300.000 euro. Ervaring leert dat bedrijven vaak twintig procent of meer energie kunnen besparen. Bedrijven moeten dus werken aan de interne knowhow en de zaken zelf in handen te nemen. Ik adviseer deze bedrijven een energiemanager aan te stellen om zo de kennis in huis op te bouwen. Bestudeer de energiestromen in uw processen: het rendeert."

Diverse parameters

Het onderhandelen zelf is afhankelijk van verschillende parameters, zoals de marktprijs die internationaal wordt bepaald. Maar de prijs is ook afhankelijk van het verbruiksprofiel, van de energiebronnen die worden gekozen en van de grootte van het verbruik. Bedrijven kunnen bovendien kiezen voor een vaste prijs ofwel speculeren met variabele contracten. "In dat geval kies je vandaag voor een bepaalde prijs voor bijvoorbeeld 6 maanden en nadien zie je wel verder, net zoals bij sommige hypothecaire leningen. Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt”, besluit Hendrickx.