Hoe ervaren jullie de behoefte van klanten naar meer ecologische producten?
 

Prinzie: “Onze klanten zijn installateurs en particulieren, maar ook projectontwikkelaars, architecten, enz. We merken dat zij energiezuinigere producten gaan kiezen. Dat komt enerzijds door de bewustwording van de klimaatopwarming en anderzijds door opgelegde regelgevingen. De grootste uitdaging hierbij is het budget van de klant. Bij de inschatting van het prijskaartje gaat de klant vooral kijken naar de aankoopprijs van de installatie. We proberen echter de nadruk te leggen op het totaalplaatje en de terugverdientijd. Als er momenteel geen ruimte is voor een energievriendelijke investering, dan geven we tips om bij de huidige aankoop al rekening te houden met toekomstige, energiezuinige aankopen.”

 

Hoe helpen jullie de klanten hierbij?
 

Van Langeraert: “De meeste producten in verwarming, sanitair en installatie die wij verkopen, helpen onze klanten om zo weinig mogelijk energie te verbruiken met behoud of verhoging van comfort. Onze troef ligt in het aanbieden van een totaaloplossing. Zo combineren we producten van verschillende fabrikanten om een oplossing op maat te creëren.”

Prinzie: “Om deze maatoplossingen aan te bieden, hebben we de nodige vakmensen in huis. Deze specialisten worden continu opgeleid in ons eigen opleidingscentrum. Daarnaast willen we onze klanten ook informeren en opleiden via ons ‘Big Blue expertisecentrum’. Door de verschillende spelers samen te brengen, zijn we in staat om alle kennis rond energievriendelijke oplossingen voor warmte en water te bundelen.”

 

Welk concrete acties ondernemen jullie?
 

Van Langeraert: “Om onze klanten te ondersteunen in hun duurzame keuzes, hebben we de ‘ROI-calculator’ ontwikkeld. Hier kan iedereen op een heel eenvoudige manier de voordelen en besparingen van de energievriendelijke installatie zien.”

Prinzie: “Verder zijn we ook erg betrokken met alles wat warmtenetten aangaat. We zoeken steeds de meest efficiënte manier om particuliere woningen hierop aan te sluiten. Voor ons ligt de toekomst in dit soort collectieve installaties, die een grote besparing betekenen ten opzichte van de huidige individuele systemen. We kiezen bewust voor een langetermijnstrategie door in te zetten op energievriendelijke oplossingen en persoonlijk advies om zo samen met onze klanten hun duurzame droom te verwezenlijken.”