1. Gebruik het om je te onderscheiden van je concurrenten

Wij onderscheiden ons van de concurrentie en de grote spelers door aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen. Meer specifiek doen we dit via innovatie en door gerecycleerde designproducten te maken die ook een home accessory zijn.

2. Vertel een verhaal en gebruik sociale media

Sociale media vergroten de bereikbaarheid van merken enorm, en dat is zeker en vast positief voor een bedrijf zoals het onze dat ‘verantwoorde’ producten aanbiedt waar een verhaal achter zit. De consument wil immers niet zomaar een gerecycleerd product kopen.

3. Zorg dat ook je leveranciers maatschappelijk verantwoord ondernemen

De keuze van onze leveranciers gebeurt zeer bewust. Iedere partner moet voldoen aan de SA8000 standaard en de gedragsregels van het Business Social Compliance Initiative (BSCI), die op hun beurt gebaseerd zijn op internationaal aanvaarde richtlijnen.

Bovendien voeren we regelmatig audits uit en hebben we onze eigen kantoren in de landen van oorsprong die alles nauwkeurig opvolgen om er zeker van te zijn dat alle producten in de beste omstandigheden worden gemaakt. Wijzelf én onze klanten hechten hier veel belang aan. Dit is trouwens de toekomst. Bedrijven die hier geen rekening mee houden zullen op lange termijn niet kunnen blijven bestaan.

4. Speel in op trends

Hoewel onze producten uit gerecycleerde materialen bestaan, moeten ze natuurlijk ook mooi en sexy zijn én passen in verschillende interieurs. Trendgevoeligheid is daarbij cruciaal. We proberen continu alle tendensen in de markt op te volgen en hier op in te spelen met nieuwe passende producten. Maar tegelijk is ook de betaalbaarheid erg belangrijk. Design hoeft helemaal niet duur te zijn.

5. Wees origineel en verras

We trachten avontuurlijk te zijn en steeds nieuwe en originele concepten te bedenken. Zo maken we bijvoorbeeld tapijten uit gerecycleerde binnenbanden van fietsen, PET-flessen en afgedankte legertenten. Ook van materiaal van T-shirts, pulls, jeans, broeksriemen, schoenen, bamboe, kamelenhaar, bananenbladeren, snoeppapiertjes en zelfs krantenpapier kunnen we tapijten maken.

Voor enkele van deze designs werden we bekroond met internationale designprijzen, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award en het Henry Van de Velde Design Label. Bovendien werd ons tapijt van legertenten door Domotex, de wereldbeurs van tapijten, in 2016 opgenomen in de lijst van de beste innovaties.

Voor meer info: www.papiliorugs.com