Terwijl historische bezienswaardigheden er nog steeds een belangrijke plaats innemen, is er in Marche-en-Famenne ook heel wat te beleven voor liefhebbers van shoppen, gastronomie of de natuur. 

Bezienswaardigheden 

  • Museum van Famenne : het sierlijke huis dat verscholen ligt in het historische hart van de stad onthult de verschillende facetten van het leven in Famenne, vanaf de prehistorie tot vandaag.
  • Kerk van Saint-Etienne : het geklasseerde gebouw uit 1050, dat erkend werd als Waals erfgoed, is één van de oudste Romaanse kerken in België.
  • Romana for kids : wie op stap is met kinderen kan de stad op een speelse manier ontdekken met het boekje “RoMaNa for kids”, dat beschikbaar is bij de toeristische dienst.

Waalse lekkernijen

Matoufé : de regionale lekkernij “matoufé”, een bereiding op basis van spek, eieren, melk en bloem, is het proberen meer dan waard.

Baiser de Marche : de “baiser de Marche”, een koekje dat knapperig is langs buiten en zacht van binnen, is typerend voor de streek.

Bier : Saint-Monon, een bier dat plaatselijk gebrouwen wordt door één van de jongste Waalse brouwers, gaat niet onopgemerkt voorbij tijdens internationale wedstrijden.

Op de agenda

Le Festival du 2e Roman : elke twee jaar organiseert Marche-en-Famenne een literair festival waarbij de Horizon-prijs wordt uitgereikt. Een dertigtal plaatselijke artiesten palmen dan ook het stadscentrum in.

Boeren- en folkloremarktjes : tussen mei en september is het mogelijk om kennis te maken met regionale en ambachtelijke producten op de verschillende boeren- en folkloremarktjes.

Overnachten

Ardennes Woods : niet ver van het kasteel van Hargimont en de uitgestrekte Ardeense bossen bevindt zich “Ardennes Woods”, een bed & breakfast die met de nodige hartelijkheid en gezelligheid wordt uitgebaat door de sympathieke eigenaars.

Le Quartier Latin : wie de luxe van een hotel verkiest is welkom bij Le Quartier Latin, dat de faciliteiten van een hotel, restaurant en spa combineert.

In de buurt

Lavaux-Sainte-Anne : in het kasteel van het dorp Lavaux-Sainte-Anne leren de bezoekers in de 3 musea alles over het leven op het kasteel, het plattelandsleven en de natuur.

Park Chlorophylle : natuurliefhebbers kunnen zich laten gaan in Park Chlorophylle in Dochamps, een natuurlijk park van 9 hectare groot dat de perfecte startplaats is voor lange wandelingen.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wallonie-toerisme.be of www.tourisme-marche-nassogne.be.