Met de auto naar de stad is allesbehalve evident: verkeersopstoppingen en parkeerproblemen zijn de regel. Je fiets meenemen op de trein is ook een gedoe en bovendien inefficiënt gebruik van de ruimte op de trein. Daarom heeft de NMBS een deelfietsensysteem opgezet om zo eenvoudig mogelijk fietsen ter beschikking te stellen aan de stations.

“In een andere stad een fiets voor jezelf, da’s makkelijk." - Alois Martens

Je vindt de blauwe fietsen al aan 44 stations. Om ze te gebruiken, word je eerst lid aan €10, vervolgens kan je op elke locatie tot 2 fietsen tegelijkertijd ontlenen, 24/7. Per ontlening betaal je maximum €3 per 24 uur en maandelijks ontvang je je rittenoverzicht per e-mail. De betaling gebeurt automatisch.

Blue-bike is populair voor sporadisch woon-werkverkeer, dienstverplaatsingen, city-trips, familiebezoeken of een dagje shoppen... De comfortabele Oxford fiets heeft een ruim mandje achteraan waar je je spullen in kwijt kan en heeft drie versnellingen. De fiets is steeds vertrekkensklaar door de goede zorgen van de Fietspuntmedewerkers.

Minder auto’s in steden, meer flexibiliteit voor de bezoeker

Uit een klantenbevraging blijkt dat 40 % van de Blue-bike abonnees nu vaker de auto laat staan. 34% van de gebruikers zegt de trein meer te gebruiken. Een succesvol Blue-bike gebruik heeft, net zoals de stedelijke deelfietssystemen in Antwerpen en Brussel, daadwerkelijk een impact op de stad. Kom je geregeld in verschillende steden of heb je maar af en toe eens een fiets nodig in één van de 39 Blue-bike steden? Dan is Blue-bike een product op jouw maat.

Word lid en ontvang twee gratis ritten

Heb je een trein of De Lijn abonnement of ben je lid van een van deze organisaties? Dan ontvang je bij je lidmaatschap meteen 2 gratis ritten: ideaal om het een keer uit te proberen. 

www.blue-bike.be