Het fietsleasingbedrijf o2o ondersteunt zowel werkgevers als werknemers bij de omschakeling naar de fiets. Sales- en marketingmanager Koen Floré ziet alvast niets dan voordelen: de werkwijze van o2o is budgetneutraal en zorgeloos voor het bedrijf dat intekent en de werknemers worden er gezonder én gelukkiger door.

 

Van bedrijfswagen naar bedrijfsfiets: niet voor iedereen een evidente keuze…
 

Floré: “Klopt. Voor ons staat dan ook het zorgeloze fietsplezier centraal. We werken op maat van de individuele fietser. De werknemer heeft een uitgebreide keuze uit onze huismerken, van een comfortabele retrofiets tot een high-end speed pedelec. Als de werknemer zijn fiets liever bij de eigen fietshandelaar bestelt, dan kan dat ook. Daardoor heeft iedereen toegang tot de fiets van zijn of haar dromen. Daarnaast begeleiden wij het woon-werkverkeer van a tot z: zo bieden wij bijvoorbeeld depannage en een omniumverzekering aan, zodat je zorgeloos kunt rondfietsen. De werknemers winnen overigens tijd in hun privéleven, want ze hoeven zelf niet naar de fietsenmaker: de fietsen worden tijdens de werkuren onderhouden op het werk door onze mobiele service.”

 

En hoe ziet het plaatje eruit voor de werkgever?
 

Floré: “Onze langetermijnhuur houdt een leaseformule van drie tot vier jaar in. De impact ervan is budgetneutraal: voor elke bijdrage van de werkgever legt de overheid een deel bij. Bovendien ontzorgt o2o alle betrokken afdelingen zowel bij de opstart als tijdens de leaseperiode, waardoor de extra administratie tot een minimum beperkt blijft. Vergeet ook niet dat de fietsende medewerkers een deel van de mobiliteitsproblemen helpen op te lossen, zoals onvoldoende parkeerruimte, hoog oplopende onderhoudskosten en de nefaste gevolgen van het fileleed. Dankzij onze schaalbare formule heeft o2o een landelijke dekking.”

 

Kunnen er ook fietsen geleased worden voor pure werkverplaatsingen, van bedrijf tot bedrijf?
 

Floré: “Ook voor de mobiliteit van de bedrijven zelf wordt de fiets steeds vaker een volwaardig alternatief, zeker in een stedelijke context. Ook op dat vlak bieden wij leaseopties of groepsaankopen aan. Zo hebben we veertig fietsen geleverd aan Kompas, een dienstverleningsorganisatie voor personen met een handicap. Hun medewerkers leggen de huis-aan-huisbezoeken voortaan met de fiets af: goedkoper voor hun organisatie, goed voor het milieu én voor de gezondheid van elke fietsende medewerker!”
 

Wie zelf wil testen, kan hier een kijkje nemen.