1. Prestaties

De batterijcapaciteit moet voldoende zijn om over een lange afstand mee te gaan. Bovendien moet je ook kunnen kiezen tussen meerdere ondersteuningsstanden, van ‘eco’ tot ‘hoog’.

2. Design en gewicht

Een e-bike bevat heel wat extra elementen. Dit moet echter niet ten koste van het design en het gewicht. Ze kunnen zeer subtiel worden verwerkt, wat de stroomlijning ten goede komt.

3. Geluid

Let er op dat je elektrisch systeem niet teveel geluid maakt. In een stedelijke omgeving is dit minder belangrijk, maar voor ritten in de natuur kan dit erg storend zijn.

4. Hanteerbaarheid

De accu en de elektronica worden best laag in het frame ingebouwd. Hoe meer gewicht onderaan de fiets, hoe makkelijker hij in evenwicht blijft.

5. Sensortechnologie

Dankzij sensortechnologie pikt je fiets alle informatie op over aanhaalmomenten, snelheid, trapfrequentie en crankpositie. Dit zorgt voor een soepele en optimaal afgestemde trapkracht.

6. Schakelsysteem

Computerondersteunde schakelsystemen zorgen voor responsievere en stabielere schakelprestaties door het optimale moment te kiezen om het vermogen van de trapassistentiemotor tijdelijk te verlagen. Dit zorgt dat het aandrijfsysteem soepel en ongehinderd tussen versnellingen kan schakelen.

7. Bijkomende functies

Een startmodus zorgt ervoor dat wanneer je tot stilstand komt, je systeem automatisch weer naar een lichtere versnelling schakelt. Bovendien kan een loopondersteuning helpen om je fiets te voet een helling op te duwen.