Het is echter ontzettend belangrijk dat deze twee nooit met elkaar in contact komen.

Opgepast!

Ons drinkwater wordt gezuiverd en gecontroleerd door watermaatschappijen en is dan ook 100% veilig om te drinken. Regenwater wordt niet gecontroleerd op drinkbaarheid. Het water is schoon maar niet altijd zuiver en kan ziekteverwekkende bacteriën of chemische stoffen bevatten. Gebruik regenwater daarom nooit om te drinken, koken of douchen.

Safety first

Regenwater mag nergens in contact komen met drinkwater. Gebeurt dit wel, dan besmet je het drinkwater. Elke vaste of tijdelijke koppeling tussen regenwater- en drinkwaterleidingen is dan ook verboden. Gaat er wat mis met je leidingen, dan kan je op die manier namelijk het drinkwater van de hele buurt besmetten.  

Installeer een veilig regenwatersysteem met een ruime regenwatertank, een elektrische pomp met keerklep, een voor- en nafilter en een apart leidingenstelsel naar de verschillende aftappunten. Let op: regenwater is van nature zacht en tast metalen leidingen aan, daarom kies je best voor leidingen uit kunststof.

Veilig overschakelen op drinkwater

Na een periode van droogte kan je regenwaterput soms leeg komen te staan. Het is daarom handig dat je deze tijdelijk bij kunt vullen met drinkbaar water.

Keuren

Elke nieuwe regenwaterinstallatie moet verplicht gekeurd worden vooraleer deze in gebruik gesteld wordt. Je watermaatschappij kan je verder helpen met het vinden van een erkende keurder en verschaft je ook extra informatie met betrekking tot je regenwaterrecuperatiesysteem.