Kokendwaterkranen hebben de laatste jaren in heel wat keukens in ons land hun intrede gemaakt. Ze zorgen voor instant kokend water, waardoor ketels en waterkokers overbodig worden. Een reservoir, dat is aangesloten op de waterleiding, verwarmt het water tot maximaal 108 graden Celsius. Zo is de wachttijd voor kokend water tot een minimum beperkt.

Keukenhulp

De lijst met toepassingen voor een kokendwaterkraan schrijft zichzelf. Niet alleen komt de kraan van pas bij het zetten van warme dranken zoals koffie en thee, maar kan hij ook ingezet worden bij zowat alle dagdagelijkse activiteiten in de keuken, zoals aangekoekte pannen schoonmaken of kaarsvet verwijderen. Ook tijdens het klaarmaken van eten is de kraan een handig hulpje, zoals bij het koken van aardappelen of groenten.

Milieuvriendelijk

Bovendien is een kokendwaterkraan energiezuinig door het lage waterverbruik: je neemt precies de hoeveelheid kokend water die je nodig hebt. Het reservoir dat aangesloten is op de nieuwste modellen van de kraan en dienst doet als boiler, werkt daarnaast ook energiebesparend. De hoogvacuümisolatie van het reservoir zorgt ervoor dat het gezinnen zo’n vijf eurocent per dag kost om steeds kokend water klaar te hebben staan.

Veilig

De veiligheidsmaatregelen die gepaard gaan met de nieuwste kokendwaterkranen zijn bovendien geruststellend. Naast een kindveilige bedieningsknop is de gehele uitloop van de kraan geïsoleerd, draaibaar en verstelbaar. De druppelvormige waterstraal voorkomt erge brandwonden en bovendien kan de kraan niet omvallen, in tegenstelling tot waterkokers.