Voor maximale veiligheid gebeurt de bediening van het kokend water door middel van een aparte veiligheidshendel. Pas wanneer je de knop ingedrukt draait, stroomt er kokend water uit de kraan. De toevoer stopt onmiddellijk zodra je de knop loslaat. De buis-in-buis-constructie houdt het kokend water volledig gescheiden, wat verhindert dat het kan nastromen.

Energie- en waterbesparende kraan

Verspillen is vandaag uit den boze. Aangepaste systemen moeten ons helpen besparen. Deze kraan is enerzijds uitgerust met een energiebesparend mengmechanisme waardoor de kraan pas warm water genereert indien de hendel over een hoek van meer dan 45° naar links gedraaid wordt. Dit levert een energiebesparing op van 30 %. Anderzijds wordt bij het openen van de bedieningshendel de waterstroom beperkt tot 6l/min. Wie sneller een grotere hoeveelheid water nodig heeft, kan door een druk op de knop de toevoer verhogen.

Kraan met gekleurde waterstraal

Deze kraan is het toppunt van veiligheid. De gekleurde waterstroom varieert naargelang de watertemperatuur van blauw over violet naar rood. Blauw staat voor koud water, rood betekent heet water. Een miniturbine, bevestigd in de kast of in de lade onder de spoeltafel, functioneert als een fietsdynamo. De stroming van het water wekt stroom op. Via een tweekleurige powerledverlichting aan de kraanuitloop resulteert dit in een gekleurde waterstraal.