1. Milieuvriendelijk

Kraantjeswater komt bij ieder gezin gewoon uit de kraan en moet dus niet worden verpakt in flessen. In België alleen al drinken we ieder jaar per persoon 124 liter flessenwater, wat neerkomt op 1,18 miljard PET-flessen per jaar. Iedereen weet dat deze plastic wegwerpflessen een grote belasting zijn voor het milieu, maar ook glazen flessen moeten geproduceerd, proper gemaakt en getransporteerd worden. Dankzij kraantjeswater moet je daarentegen nooit zeulen met flessen water. Het wordt 24 uur op 24 bij jou thuis geleverd!

2. Gezond

De kwaliteit van ons kraantjeswater in Vlaanderen wordt zeer streng gecontroleerd door de watermaatschappijen en door laboratoria in opdracht van de overheid. Kraantjeswater moet zelfs aan meer dan 60 kwaliteitseisen voldoen. Het is daarmee een van onze strengst gecontroleerde voedingsproducten. Het wordt gegarandeerd veilig en kwaliteitsvol tot aan je voordeur geleverd. Wil je zeker zijn dat het op en top uit je kraan komt? Kijk dan ook zeker eens goed naar je binnenhuisinstallatie.

3. Lekker

Er bestaan veel vooroordelen over de smaak van kraantjeswater. Smaak is echter een persoonlijke kwestie. Water heeft nu eenmaal een verschillende samenstelling naargelang waar het vandaan komt. Ook bij flessenwater zijn er smaakverschillen. Omdat kraantjeswater echter zeer streng wordt gecontroleerd, zal het nooit een te opvallende smaak hebben. Moest je toch niet houden van de smaak van het kraantjeswater in jouw gemeente, dan kan je nog steeds een schijfje citroen, munt of appelsien toevoegen.

4. Goedkoop

Kraantjeswater kost slechts een fractie van flessenwater. Dat flessenwater van bron tot tafel tot wel 300 keer meer kost, komt vooral omdat het moet worden gebotteld in plastic of glazen flessen. Bovendien moet het ook nog eens worden getransporteerd. Wie dus flessenwater inruilt voor kraantjeswater, kan per jaar heel wat euro’s uitsparen.