Duurzame lichten

Verlichting en isolatie gaan hand in hand. U kunt wel een perfecte isolatie in huis hebben, maar als u vervolgens al uw bespaarde energie weer kwijt bent aan hoge energiekosten vanwege energieslurpende lampen, dan schiet het alsnog niet op en bent u eigenlijk voor niks bezig.

Energiezuinige lampen

Energiezuinige lampen zijn daarom een handige uitvinding en beslist nodig in de woning van eenieder die om een lage energierekening geeft (en wie geeft daar nu niet om?). U kunt relatief goedkoop LED lampen kopen. Deze lampen hebben een grote lichtopbrengst maar zijn veel zuiniger doordat ze geen warmte produceren.

Een gloeilamp geeft licht doordat het draad van wolfraam begint te gloeien, maar hierbij komt heel veel warmte vrij. Een gloeilamp die een half uur aan heeft gestaan is dan ook niet vast te houden zonder uzelf te bezeren. Bij een LED lamp kan dat over het algemeen wel (maar probeer het toch maar niet).

LED lampen zijn dus:

  • goedkoop
  • licht
  • energiezuinig
  • duurzaam

Levensduur

Energiezuinige lampen zijn wat duurder in de aanschaf dan energieslurpende lampen, maar ze gaan langer mee en verdienen zichzelf op termijn weer terug. Stel dat u met energiezuinige lampen €300 euro op jaarbasis bespaart en daarvoor eenmalig €300 euro kwijt bent aan nieuwe lampen, dan hebt u dat dus al in een jaar terugverdiend. Alle jaren dat de lampen langer meegaan hebt u dus feitelijk €300 euro winst. Is dat niet ideaal?

U kunt eenvoudig alle oude gloeilampen in huis vervangen door nieuwe, zuinige LED lampen. Deze lampen kunt u bij elke bouwmarkt of winkels zoals Action kopen en zijn heel zo duur niet meer. Zoals op eigenlijk elk gebied, gaat ook de techniek van LED lampen vooruit en zullen de prijzen dus voorlopig alleen nog maar dalen.