Duurzame verdelger

Enkele wespen in uw tuin of uw terras kunnen al bijzonder irritant zijn: ze zoemen dreigend om u heen en kunnen bovendien pijnlijke steken uitdelen. Wanneer er zich een wespennest in uw omgeving bevindt, zit u echter nog met een veel groter probleem; deze insecten zijn dan niet meer uit uw buurt weg te slaan en de kans dat u een slachtoffer van ze wordt, neemt flink toe. En het slachtoffer worden van één of meerdere wespensteken is niet bepaald fijn. Dan hebt u dus een wespenbestrijder nodig. Meer over plaagdieren.

Risico’s van wespen

Wespensteken zijn voor niemand fijn – het doet flink pijn en kunt u bovendien nog angstiger maken voor deze dieren – maar voor mensen die allergisch zijn voor het gif dat wespen afgeven bij een steek, is een wespensteek ook nog eens erg gevaarlijk.

  • De gevolgen van lokale, allergische klachten (een dikke wang bijvoorbeeld) zijn vaak nog te overzien, maar het kan ook voorkomen dat u systemisch allergisch bent
  • In dat geval reageert uw hele lichaam op het gif en kan één steek zelfs levensbedreigend worden

Laat staan als u op meerdere plaatsen gestoken bent en het gif op verschillende plekken in uw lichaam is gevloeid. Kortom: wees op uw hoede bij het vinden van een wespennest, het kan grote gevaren met zich meebrengen.

Maak wespen niet agressief

Een logische reactie kan zijn om na de ontdekking van een wespennest deze gelijk te willen vernietigen en te verwijderen. Dit is echter bijzonder link. Soms zitten er namelijk wel duizend wespen in een nest en bij een plotselinge verwoesting van hun nest, zullen ze niet alleen gezamenlijk naar buiten komen (in uw richting), maar ook nog eens enorm agressief zijn. Dit kunt u talloze, giftige steken opleveren.

U doet er dan ook verstandig aan om het verwijderen van een wespennest over te laten aan een hierin gespecialiseerd bedrijf. Wespennesten en het zelf verwijderen van wespennesten in het bijzonder brengen namelijk grote gevaren met zich mee.